آشنایی با انواع متغیر ها و گرفتن ورودی
با سلام خدمت همه دوستان خوبم!!!
چخبرا؟؟ چیزایی که دیروز بهتون گفتم رو امتحان کردید؟ اگه سوالی بود حتما بنویسید در اسرع وقت جواب میدم....
خب امروز قراره که با انواع متغیرها آشنا بشیم و بعد با استفاده از اونا برای اولین بار گرفتن ورودی در سی شارپ رو تجربه کنیم که خیلی شیرینه.....
اول از همه باید بدونیم که متغیر چیست؟ چرا ما از متغیر استفاده میکنیم؟ و در سی شارپ چه متغیرهایی وجود دارند و با چه کاربردهایی....
خدمتتون بگم که متغیر یعنی محل های از حافظه که ما برای ذخیره اطلاعات به صورت موقت از اونا استفاده می کنیم.. تا دیروز هر برنامه ای که می نوشتیم حالتی بود که یه چیزی رو روی صفحه نمایش بده و همین اما امروز قراره با استفاده از متغیرها از کاربر اطلاعات بگیریم و روش عملیات انجام بدیم....
در عکس زیر بعضی از انواع مهم متغیر در سی شارپ نوشته شده لطفا حتما عکس را ببینید.
خب در ابتدا باید بدونیم که اگر ما بخواهیم از متغیری استفاده کنیم باید اونو اعلان کنیم یا همون تعریف کنیم.
روش تعریف متغیر در سی شارپ
همانطور که می بیند برای تعریف متغیر اول نوع داده را نوشته که میتواند شامل string,int,.....باشد و بعد اسمی دلخواه که در بالا number در نظر گرفته شده است و در آخر علامت(;) نقطه ویرگول.
توضییحی کوتاه درباره نامگذاری متغیرها:
نکته اول اینکه همیشه سعی کنید که اسم با معنی انتخاب کنید که بعدا در برنامه سردر گم نشوید و دوم اینکه چند استاندارد برای نام گذاری در سی شارپ وجود دارد. استاندارد نام گذاری متغیرها کوهان شتری نام دارد که اینگونه است...همه حروف اول کلمات بغیر از کلمه اول از حروف بزرگ نوشته شود به طور مثال برای متغیر "عدد بزرگتر " اینگونه میتوان نوشت:
اگر خواستیم چند متغیر از یک نوع تعریف کنیم می توانیم با ویرگول آنها را از هم جدا کنیم.
خب تا اینجا توانستیم متغیری را تعریف کنیم اما یک مساله اینجا پیش می آید آن هم مقدار دهی به متغیرهاست....
مقدار دهی متغیرها به چند صورت انجام می گیرد...با دستور زیر مستقیما مقداری در متغیر قرار می گیرد به این دستور انتساب میگن.
برای کوتاه کردن دستورات بالا می توانیم از این دستور استفاده کنیم:
برای نمایش مقادیر متغیر ها روی صفحه نمایش از دستوراتی که دیروز بهتون گفتم استفاده میشه به صورت زیر:
2 نکته در مورد کد بالا: اول اینکه علامت (+) در کد بالا به معنای جمع ریاضی نیست و در برنامه نویسی به معنای کانکت(concat) است.و دوم اینکه از این نکته برای حل سوال اخر این جلسه باید استفاده کنید.
برای مقدار دهی متغیرهای string نیز باید اینگونه عمل کرد:
در مقدار دهی متغیر string به علامت (") در ابتدا و انتهای مقدار توجه کنید.
برای مقدار دهی متغیر char نیز به همین شکل عمل می کنیم ولی به جای (") از (') استفاده میکنیم.
خب تا اینجا با روش تعریف و مقدار دهی متغیر ها و نمایش آنها آشنا شدیم اما اگر بخواهیم مقداری را از کاربر بگیریم چه؟ اینجاست که بحث گرفتن مقادیر از ورودی پیش می آید.
برای گرفتن مقدار از ورودی باید از متد ReadLine از کلاس Console استفاده کرد که به این شکل نوشته می شود.
می بیند که در ابتدا اسم متغیر را نوشته و بعد علامت انتساب(=) را گذاشته و بعد استفاده از متد ReadLine از ورودی مقدار را در متغیر name می ریزیم.
نکته: توجه کنید که علامت (=) در برنامه نویسی با ریاضی فرق دارد و به معنای مساوی نیست....
خب فک کنم دیگه تا همین جا کافی باشه...فقط اینکه یه سوال براتون طرح کردم که اگه اینو بتونید بنویسد یعنی مباحثی رو که تا الان گفتیم یاد گرفتید.
سوال: برنامه ای بنویسید که در آن دو متغیر برای نام و نام خانوادگی تعریف کرده و آن ها را از ورودی گرفته و بعدا پیغام به همراه اسم و فامیل او برایش چاپ شود....موفق باشید و این نکته رو هم در نظر داشته باشید بدون تمرین و تلاش هیچ وقت برنامه نویس نخواهید شد پس اگر واقعا علاقمندید دست به کار شوید و همیشه در حال کد زدن باشید.....یاعلی
- ۹۵/۰۱/۲۶
I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site
with my Facebook group. Chat soon!